Cursus: Succesvol leiden met intervisie

Zet de volgende stap in jouw carrière en word intervisie-begeleider

cursus online intervisie-begeleider intervisie-begeleiding.nl

Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw ontwikkeling en carrière?

Krijg net zoveel plezier in je werk als ik, door het werk van anderen betekenisvoller te maken met waanzinnige intervisies! 

Wist jij dat betekenisvol werk één van de belangrijkste pijlers is voor gemotiveerde medewerkers? Word gelukkiger in jouw werk en help het werkgeluk verspreiden: word intervisie-begeleider.

opleiding-intervisie-intervisie-begeleiding-nl-intervisie

Meld je aan voor de cursus intervisie-begeleider

Laat jouw mailadres achter en ik stuur je direct alle gegevens toe!

 • Volledige online zelfstudie (20 uur)
 • Directe toegang
 • Persoonlijk certificaat bij afronding
 • Videomateriaal 
 • Oefeningen 
 • Levenslang toegang tot de community! 
Een greep uit onze klanten
intervisie begeleiding professionele intervisiebegeleiding

Leren op jouw tempo

Bij aankoop van de cursus kun je direct aan de slag. Je werkt op je eigen tempo de cursus met opdrachten, video's en info door. 

Let op: de cursus staat vanaf 1 maart 2024 live!

intervisie begeleiding professionele intervisiebegeleiding

Theoretische onderbouwing

Zonder dat je weet vanuit welke kaders je intervisie geeft, is er geen basis. Het is belangrijk dat jij weet waarom je dingen doet, hoe de opbouw is en welke voor- en nadelen jij en de groep daaruit haalt. 
intervisie begeleiding professionele intervisiebegeleiding

Praktische tips

Vanuit de theoretische onderbouwing is er veel ruimte voor praktische tips. Hoe ga je aan de slag met de theorie? Wat doe je wel en wat juist niet? Je krijgt voorbeelden genoeg!

intervisie begeleiding professionele intervisiebegeleiding

Direct aan de slag

Heb je deze online cursus afgerond? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat.
Zo kun je direct aan de slag als intervisie-begeleider binnen jouw organisatie. 

Wanneer is deze cursus geschikt voor jou?

Wil jij teamgroei, samenwerking, communicatie en ontwikkeling stimuleren binnen jouw team en organisatie?
Intervisie is een waanzinnig instrument om daarbij te gebruiken. Met intervisie krijgen individuele medewerkers de kans om stil te staan bij hun professionele ontwikkeling en dit te bespreken in een groep met gelijkgestemden.

Zet de volgende stap in jouw carrière, binnen jouw organisatie of daarbuiten. 
Wordt betekenisvol door het werk van anderen betekenisvoller te maken als intervisie-begeleider.
Pak deze unieke kans en start met de online cursus!

In deze cursus leer je niet alleen de essentiële vaardigheden van intervisie-begeleiding, maar ontdek je ook de praktische tips om het groepsproces te stimuleren en gemotiveerde deelnemers te krijgen en houden. Verken krachtige strategieën om intervisies te leiden, conflicten te beheren en een positieve impact te hebben op professionele ontwikkeling.

Of je nu een doorgewinterde professional bent die op zoek is naar nieuwe inzichten of aan het begin staat van jouw leiderschapsreis, deze cursus biedt een diepgaande verkenning van intervisietechnieken en jouw vaardigheden als intervisie-begeleider.

Word de architect van groei binnen jouw team en ontdek hoe je met zelfvertrouwen en doeltreffendheid intervisiebegeleiding kunt integreren in jouw leiderschapsstijl. In deze cursus laat ik je kennismaken met het vak van intervisie-begeleider. Dat doe ik niet alleen door kennis over te dragen, maar ook door je praktische tips, voorbeelden en opdrachten te geven.

Bereid je voor op een cursus vol opdrachten, met theoretische onderbouwing en de praktische vertaalslag.

Schrijf je vandaag in en dompel jezelf onder in de kunst van intervisiebegeleiding. Laat jouw leiderschap stralen en ontdek de weg naar blijvend succes!


Ik wens je veel plezier en ontwikkeling toe.
Milou Meijer - Intervisie-begeleiding.nl


cursus online intervisie-begeleider intervisie-begeleiding.nl

Krijg een nieuwe kijk op intervisie en ontdek hoe je tot motivatie, ontwikkeling en inspiratie komt!

cursus-intervisie-begeleider-online-online-intervisiebegeleiding-intervisie-begeleiding-nl-1

Bereik doelen met effectief leren bij intervisie

Leer succesvolle intervisies opzetten en begeleiden. Je krijgt handvatten over leertheorieën, je leert omgaan met moeilijke situaties en je leert hoe je verschillende methodieken succesvol toepast. 


 • Leer hoe je een intervisie opzet en organiseert in slechts enkele uren 
 • Begeleid intervisies met vertrouwen en behaal de gewenste resultaten 
 • Leer de wetenschappelijke achtergronden van intervisie en pas deze direct toe in de praktijk
 • Een voorbeeldcontract en andere werkvormen om jouw intervisie een succes te maken 
 • Gegarandeerd succes: verander je organisatie en bouw waardevolle relaties


Wil je jouw organisatie naar succes leiden? Of wil je jezelf als professional verbeteren? Dan is Effectief Leren met Intervisie de perfecte cursus voor jou. Met deze online cursus leer je hoe je een intervisie opzet en begeleidt. Je leert niet alleen theorieën en mogelijkheden, maar krijg ook praktische hulpmiddelen zoals een voorbeeldcontract, intervisiemethodieken en andere werkvormen. Na het voltooien van de cursus zal je gegarandeerd succesvolle intervisies kunnen organiseren en begeleiden. Bereik jouw doelen vandaag nog met Effectief Leren met Intervisie!

De meest complete online cursus tot intervisie-begeleider vind je bij intervisie-begeleiding.nl.
Levenslange toegang tot alles!

Theorie, praktische tips en 15 unieke intervisie-modellen voor succesvolle intervisies.

milou meijer intervisie-begeleiding.nl online cursus tot intervisie-begeleider

Waarom intervisie bijdraagt aan betekenisvol werk

Betekenisvol werk is de belangrijkste pijler voor een gelukkige carrière. Bijdragen aan een groter geheel en werken vanuit jouw eigen waarden die aansluiten bij de organisatiewaarden. Door de coronapandemie zijn we massaal gaan reflecteren op ons werk. 

65% van de millennials zegt het belangrijk te vinden dat hun werk bijdraagt aan de maatschappij, maar ze vinden het eveneens belangrijk dat ze hun persoonlijke doelen kunnen verwezenlijken. En dat is precies wat je doet met intervisie: de waarden van jouw dagelijkse werkzaamheden verbinden aan jouw eigen waarden en drijfveren.

Maar wat ís betekenisvol werk dan? Allereerst is het belangrijk dat de taken in je werk bijdragen aan de missie van het bedrijf of de maatschappij. Als intervisie-begeleider draag je hier op elk niveau aan bij.

Ook is het belangrijk, voor betekenisvol werk, dat je jouw vaardigheden kunt gebruiken in het werk. Uit onderzoek blijkt dat ontwikkeling en groei daarbij belangrijk zijn. Als je op je werk de ruimte krijgt (of neemt) voor persoonlijke groei, of je krijgt de kans om een cursus te volgen, voel je je betekenisvoller. 

Dat jij je ontwikkelt met deze cursus tot intervisie-begeleider mag duidelijk zijn. Het stopt niet na deze cursus. Hierna begint het pas! 
Jij zorgt ervoor dat de mensen in jouw intervisiegroepen stilstaan bij de betekenis van hun werk en bestaan. Door sturing te geven aan deze groepen en het reflectieproces, zorg je voor een diepere verbinding tussen hun werk, leven en persoonlijke waarden. Jij zorgt voor meer verdieping, verbinding en verbreding van het werk van al die mensen!  

Trainingen Groeimeesters Meesters in Groei Intervisie
Samenwerken gaat over vertrouwen en vertrouwen gaat over het delen van waarden. Toch ervaren veel medewerkers weinig betekenis bij hun organisatiewaarden. Dat komt omdat organisaties deze waarden veelal systemisch benaderen. Na 3 tot 5 kernwaarden, gaat het over naar business as usual. 

Een slimme organisatie of slimme managers weten dat het hier past begint. Dat de verbinding met deze organisatiewaarden zo belangrijk zijn! Als je een sterke organisatie wil bouwen met betrokken medewerkers, dan is het belangrijk dat medewerkers zich herkennen in de waarden. 

Hoe? Door mensen te vragen wat hen raakt op het werk. Door concrete ervaringen te delen met elkaar en regelmatig stil te staan en te reflecteren. Waarom zijn zij trots op hun werk? Welke zaken kunnen ze samen verbeteren? Zo draag je bij aan de betekenis op individueel, team- en organisatieniveau. Met intervisie doe je dit op regelmatige basis. 

Groeimeesters - Meesters in Groei - Intervisie - Intervisiebegeleiding

De meeste bedrijven roepen prachtige dingen als het gaat over betekenisvol zijn voor de maatschappij. Die verhalen worden vaak gecreëerd door de marketing- en communicatieafdeling. Hoewel we reclame allang met een korreltje zout nemen, geloven we hier nog massaal in. Tot dat... precies: we een paar jaar werken binnen het bedrijf en blijkt dat de aansluiting met onze persoonlijke waarden helemaal niet zo groot zijn als gedacht. 

Daarom moet worden ingezet op duurzame relaties. Dat is winstgevender dan elke keer weer investeren in een nieuwe relatie (of dit nu een medewerker, klant of samenwerkingspartner is). Dat vertrouwen in die relatie is gebaseerd op gedeelde waarden. Hoewel bedrijven tonnen tot miljoenen investeren aan heisessies en dialogen met hun medewerkers, blijven deze gesprekken meer invuloefeningen dan dat het daadwerkelijk iets verandert. 

Intervisie doet dat wel. Met intervisie richt je je op de dagelijkse ervaringen waarna je met behulp van anderen reflecteert op deze ervaringen en de verbinding met jouw persoonlijke waarden. Je krijgt concrete handvatten en tips om morgen mee aan de slag te gaan. Hoe gaaf is het als jij een dergelijke intervisie kunt begeleiden op dit niveau om dit te bewerkstelligen?  

Een greep uit onze klanten

10 meest gestelde vragen over Intervisie

Wat is een intervisie?

Een intervisie is een gestructureerd gesprek waarbij wordt gekeken naar achterliggende denkpatronen, overtuigingen en (on)bewuste gevoelens van de casusinbrenger. Hierbij wordt tijden het inzoomen op de casus en de casusinbrenger een leerproces op gang gebracht. Tot slot worden tips en adviezen gegeven vanuit verschillende invalshoeken.

Welke casus kan ik inbrengen tijdens een intervisie?

Tijdens een intervisie kun je op verschillende gebieden casussen inbrengen. Het meest waardevolle aan een intervisie is dat er dieper op jou als persoon en/of professional wordt ingezoomd. Dat maakt dat een geschikte intervisieleervraag een vraag is die op het snijvlak ligt van jouw werk en jou als persoon. Bijvoorbeeld: 'Hoe ga ik om met klanten die niet betalen?' Of: 'Welke alternatieve strategieën kan ik gebruiken bij het juist instrueren van mijn cliënten die hun leefstijl moeten verbeteren omwille van hun gezondheid?' Of: 'Ik heb het druk en vind het lastig om 'nee' te zeggen. Dat zorgt voor weinig focus. Wat kan ik hierin veranderen?'

Uit hoeveel personen bestaat een intervisiegroep?

Een intervisie groep bestaat idealiter uit een groep van 5 tot 8 personen. Op die manier weten wij een veilige sfeer te creëren en doet iedereen actief mee. Bij kleine groepen is het mogelijk om een groep samen te stellen met professionals uit dezelfde beroepsgroep (wij zoeken deze voor je) of professionals uit andere beroepsgroepen. Het kan enorm gaaf zijn om als zorgprofessional van een leidinggevende in de supermarkt te horen welke strategieën hij/zij gebruikt om met lastige klanten om te gaan!
Grotere groepen zijn ook mogelijk. We bekijken dan samen wat de beste mogelijkheden zijn voor jouw groep, jouw wensen en jouw doelen.

Wat is het verschil tussen een intervisie en een werkoverleg?

Een werkoverleg is gericht op procedures en praktische zaken. Wie voert welke taak uit, hoe kan dit verbeteren en welke vervolgstappen zijn nodig? Ook worden in een werkoverleg zaken besproken rondom systemen en zakelijke handelingen.
Bij een intervisie wordt er nauwkeurig gereflecteerd op de handelingen en wordt er gekeken naar onderliggende overtuigingen, denkpatronen en gevoelens. Deze beïnvloeden de handelingen maar zitten vaak in de zogenoemde blinde vlek van de casusinbrenger.

Welke rollen zijn er in een intervisie?

Tijdens een intervisie zijn er 3 rollen: de casusinbrenger, de deelnemers en de (professionele) begeleider.
De casusinbrenger brengt de casus in en alle deelnemers helpen de inbrenger reflecteren op zijn/haar eigen handelen, gedachten, overtuigingen en gevoelens die de handelingen hebben beïnvloed.
De (professionele) begeleider zorgt voor de structuur van het gekozen intervisiemodel en geeft sturing aan het proces. Je begrijpt dat het vaak lastig is om niet mee te praten als je zelf onderdeel bent van het team. Daarom is een professionele begeleider een uitkomst!

Betekent intervisie dat je je werk niet goed doet?

Integendeel. Het laat juist zien dat jij als professional in staat bent om je eigen handelen aan het licht te stellen. Dat je kunt reflecteren, onderliggende patronen bloot durft te leggen en je handelen aan kunt passen zodat het voor jou beter is. Intervisie is een passend leermiddel voor professionals die te maken hebben met dilemma's en uitdagingen.

Wat is het belang van intervisie in de zorg?

Intervisie in de zorg is belangrijk omdat het je even stil laat staan bij je eigen handelen. Dit is verplicht vanuit de wet kwaliteit, klachten en geschillen (Wkkgz). Hierin staat dat elke zorgprofessional verplicht is om op regelmatige basis te reflecteren op hun eigen professionele handelen en te leren van incidenten en calamiteiten. Daar is intervisie uitermate geschikt voor.
Intervisie is een vorm die veel gekozen wordt om te werken aan de kwaliteit van zorg.

Waarom zou ik investeren in intervisie?

Professionals doen intervisie omdat ze persoonlijke en professionele doelen willen bereiken. Daarnaast is het een goed middel om samenwerking en communicatie binnen het team en de organisatie te verbeteren.
Voor teamcoaching is intervisie geen geschikt middel op zich. Het kan wel aanvullend gebruikt worden op teamcoaching om de samenwerking en de communicatie te verbeteren op de punten die besproken zijn tijdens de teamcoaching.

Hoeveel tijd moet ik investeren in een intervisie?

Eén enkele intervisiesessie met een groep van 5 tot 8 personen duurt ongeveer 2 uur. In de meeste gevallen plannen wij trajecten in van 4 tot 8 intervisies per kalenderjaar. Zo kom je op regelmatige basis bij elkaar en leer je regelmatig stil te staan bij jouw handelen. Wil jij een keer een losse intervisiesessie om te proberen of intervisie iets voor jou is? Dan kunnen we die mogelijkheden bespreken!

Hoe is de sfeer in een intervisiegroep?

De belangrijkste voorwaarde voor ons om een intervisiegroep te starten is een veilige sfeer. Deze sfeer kan het best worden neergezet wanneer een groep fysiek bij elkaar komt. Natuurlijk zijn er ook online mogelijkheden.
Bij een intervisiegroep zorgen we voor homogeniteit. Dat betekent dat jouw leidinggevende niet mag deelnemen aan jouw intervisiegroep, maar jij alleen met gelijkgestemde professionals een groep vormt.
Daarnaast is geheimhouding enorm belangrijk. Voorafgaand aan een intervisietraject maken wij deze regels altijd duidelijk zodat iedereen zich hieraan houdt en elke deelnemer een andere deelnemer kan aanspreken op gesprekken die niet fijn voelen.

Jij bent toch ook klaar om te starten?

Wat anderen zeggen...

Milou heeft ons op een fijne en professionele manier zeer goed geholpen. Ik ben erg tevreden over het hele proces.
Stefan Bonroy
Dankzij haar begeleiding hadden wij een leerzame en leuke intervisie sessie. Intervisies zijn in mijn vak verplicht, maar in deze vorm niet erg. Sterker nog, zelfs nuttig.
Maria J.
Ik was erg onder de indruk van het feit dat Milou van deze verplichte intervisie waar ik met frisse tegenzin aan begonnen was toch een erg leuke en leerzame ervaring kon maken! Aanrader!
Tom Mechels

In 60 seconden aan de slag!